dr. Jože Hladnik

Izdaja

Kdo je izdajalec slovenskega naroda?

Mainstream je sprejeto, da kolaboristi torej v sloveniji Domobranci. Proti temu govorijo; neosvobojena slovanska narodna ozemlja (Tržaško, Goriško, Beneško, Koroška, Istra, itd. ), stanje slovenstva v domovini (podrejanje “osobojene” narodnosti pridobitvam revolucije in “bratskim narodov”) v primerjavi z stanjem v izgnanstu (izgnani naj bi bili narodni izdajalci, torej tisti ki so narod “prodali”) in sama (ne)integriteta protagonistov osvoboditve/revolucije.

-“Zgodovinar in predstavnik stranke Solidarnost Jože Pirjevec meni, da ni mogoče reči, da so bili domobranci zares branitelji naše domovine. “Domobranci so bili branitelji tretjega rajha in če bi nacizem zmagal, bi bilo konec slovenskega naroda,” je opozoril.”
Domobranci, ki jim je uspelo pobegniti povojnim pobojem, so v svojih okoljih v izgnanstvu in družinah ohranili Slovenstvo na višjem nivoju kot se je ohranilo v domovini. To je dejstvo, ki pove komu je narod kaj pomenil, oz kdo ga je izdal.

 

angelgrega (iz RTV)
Pismo E. Kardelja z dne 25. Junija 1945, ki ga je poslal Kidriču:
»Najkasneje v teku treh tednov bodo razpuščena sodišča nacionalne časti, vojna sodišča a bodo sodila samo vojnim osebam, vse druge bodo prevzela redna sodišča. Proglačena bo nova avnestija. Nimate torej nobenega razloga biti počasni v čiščenju kot doslej.«
KARDELJ
04. april 2014, ob 13:30:59
angelgrega
Josip Broz Tito na balkonu Univerze v Ljubljani, 26. maja 1945. Napoved pomorov vojnih ujetnikov in civilistov.  »Roka pravice, roka maščevalka našega ljudstva je že dosegla ogromno večino, a samo manjšemu delu izdajalcev se je posrečilo pobegniti pod okrilje pokroviteljev izven naše dežele. Ta manjšina ne bo nikdar več gledala naših divnih planin, naših cvetočih polj. Če bi se to vendarle zgodilo, bo to trajalo zelo kratek čas.«

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja