dr. Jože Hladnik

S-KMETIJ.SI

V projektu povezujemo Pridelovalce, Posrednike in Potrošnike.

Internetni portal, kjer so predstavljene vse slovenske kmetije in kje se dobijo njihovi pridelki in izdelki. Freemium na obe strani. Rešuje tri probleme:

1.Problem: Podatki o izvoru hrane so težko dostopni. Potrošniki pa vedno bolj iščemo kvalitetno hrano z zgodbo od njive in ljudi naprej.

1.Rešitev: Ponuditi potrošnikom podatke od kmetije, celo njive, naprej ter zgraditi celo pot do našega krožnika. Vključene bodo vse vmesne postaje. Uporabnik dobi zanesljive informacije, občutek povezanosti, solidarnosti in poštene trgovine. Začetni fokus je na Slovenskih kmetijah z direktno prodajo.

2.Problem: Kmet prideluje kvalitetno hrano, a sam nima časa ali možnosti, da bi jo prodajal.

2.Rešitev: Kmetijam in drugim malim proizvajalcem ponuditi preprost in brezplačn način, da se predstavijo. Prek sistema lahko objavljajo ponudbo, prejemajo povpraševanja in naročila ter pošljajo naročeno.

3.Problem: Veliko se govori o lokalni samooskrbi, kratkih dobavnih poteh in poštni trgovini, a večinoma ostaja na paperju ter v domeni inštitucij in dobre volje trgovcev. Posameznik, tako kmet kot potrošnik, nima vpljiva na delovanje sistema. Direktno povezovanje in pretok informacij je omejen ostaja postransko.

3. Rešitev: Z predstavitvijo kmetije, kmeta in celotne poti pridelka zagotovimo večjo sigurnos za potrošnika, kot jo lahko ponudijo razni certifikati. Nadzor in sankcioniranje goljufij ni zgol domena inštitucij. Potrošnik lahko preveri pri trgovcu in proizvajalcu in se direktno povezuje.

K sodelovanju so povabljeni vsi, ki jim je mar za omenjene teme. 


  • Projekt je objavljen na 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja