dr. Jože Hladnik

Finance-Gospodarstvo

Javni sektor se je od 1991 do danes skoraj potrojil, učinkovitost se ni povečala. Zato ni čudno da se klub povečanim davčnim obremenitvam povečuje javno finančni primanjkljaj.

Javne finance: Proračun: 1,2, Bankrot,1 , Reševanje zaščitenih?,

Gospodarstvo
Gospodarska klima v Sloveniji.1,2,3,4,

Korupcija,1,2,3,4,5(v sodstvu, bankah, ZZZS) Ponarodela,(župan ki je umakni izjavo?)

http://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/novice/s-1.-1.-2012-bo-vse-drugace-kaksen-odstotek-mora-direktor-dati-drugi-osebiGospodarski kriminal,Telekom,3,4.. (g Jaklič,1,2,3 z politično podporo);
(neučinkovito sodstvo:2Pes brez zob,
Sumljive stvari, 1,2,3 Falcon, TEŠ6,1, cestnine,

Finančna kriza; (Zlato) Fiskalno pravilo.. Javni dolg, nekateri verjamejo da se ga da rešiti z še dodatnim zadolževanjem. PS – Alenka BratušekPosedi.*, Mislim no? Kam nas to pelje: Grčij,  Francijalink, 2, Japonska.

 

Kriza?   Pahor je priznal, Križanič pa še vstraja pri svojem. Reševanje  po mencingerju 1,2,3,

Državno premoženje Se upravlja kletopmansko. Holding:SD proti Holdingu in razprodaji.

Banke: Slovenske: Afera NKBM.1*, 2, Banke delujejo čudno.1,… Slaba banka?

NLB po balkansko.*.

Državne banke: Ogrozili pijavke? Klientalizem. Stopili so jim na zulj?

 Slovenska gospodarska klima in zakonodaja…!Mindmaster# 03.02.2013 ob 16:14Zadnji dve vprašanji in odgovora sta ključ vsega, kar je narobe v slovenskem sistemu, in tale gospod zelo trezno razmišlja.Mi se nahajamo v taki čudni zapornikovi dilemi: Država ohranja tako visoko davčno obremenitev, da bi nadomestila izgubo, ki jo podjetja z izkoriščanjem lukenj v zakonih in plačilno nedisciplino ustvarjajo. Podjetja vidijo, kako netransparentno in nepošteno država deluje, zato se z izkoriščanjem lukenj v zakonih in plačilno nedisciplino zgledujejo po njej in s tem racionalizirajo svoje početje.Dokler ne bo vsak pometel pred svojim pragom in poskrbel, da bo imel sam čiste račune, ne bomo nikamor prišli. V javnosti se uveljavlja razkol med kapitalizmom in socialno državo, čeprav imamo na severu Evrope dokaz, da je ravnovesje ne le mogoče, temveč tudi spodbuja razvoj. Vse se začne pri spoštovanju norm in pravil. Dva sveža članka na to temo, zanimivo branje:Članek 1″via Vlado Karoly: Državi plačamo 170.000 evrov na zaposlenega, kar je zelo veliko :: Prvi interaktivni multimedijski portal, MMC RTV Slovenija.Ampak ne, Sprememb pa ne bomo dopustili (so lobiji premočni). Kljub temu da vsi vejo da je potrebno.
BOB DNEVAMitja Gaspari, bivši finančni minister: “Denarni tok dobrih državnih podjetij bi lahko kratkoročno uporabili za zavarovanje zadolževanja države ali bank na evrofinančnih trgih. Če bi podjetja takoj prodali, te možnosti ne bi imeli več.”  -Kratkoročno, dodatno zadolževanje da si nova vlada lahko kupi nasledne volitve!?! Denar ima svoja pravila in ne upošteva naših filozofov.
http://beta3.finance-on.net/pics/cache_ka/karikatura-090-ig.1368386467.jpg.o.470px.jpg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja