dr. Jože Hladnik

Uničimo malega, neodvisnega!

Kmetijske afere so precej reden način pritiska na kmete. Pojavljajo se tako vseevropsko, kakor tudi le lokalno. Skupno jim je, da povzročijo veliko hrupa in škode dotičnim pridelvalcem in tudi ostali prodajni verigi do mize, nakoncu pa nikdar ni pravega epiloga.

Z razmahom Mlekovmatov je bilo le vprašanje časa kdaj se bo pojavila afera v zvezi z njimi. Podoben razmah in propad mlekomatov so doživeli že nemški kmetje ().

Za investicijo v Mlekomat, ki ni majhna, se je odločilo veliko Slovenskih kmetov. Povrnila se jim bi v nekaj letih. Dohodek, ki ga mlekomat prinaša, je sicer lahko kar velik, prav tako pa je potrebno veliko vestnega dela in vzdrževanja. Potrošniki so na ta način dobili sveže neobdelano mleko (brez pasterizacije, homogenizacije in druge obdelave).

Do afere je moralo priti saj se z mlekomati krepijo posamezniki, svobdomislni kmeti, ob dobiček pa je mlečnopredelovalna industija in celotna trgovska veriga. Pa ne le neposredno trgovska veriga, prav tako tudi proizvajalci raznih dodatkov (Ca, koencim Q10, vitamin E,… ) za mrtvo*,* mleko, ter če malo zarotniško pogledamo proizvajalci zdravil*.

Na tako občutljivem področju kot so živlia afere ni težko narediti, mediji jo hitro pograbijo, obtoženi pa se le s težka dokaže za nekrivega.

To dikazujejo tudi so spodaj naštete afere.

 

Kloranfenikol, Niz, Kriv je kmet (1, 2), Ko odkrijejo krivca,(dermo spray N in konzervansa azidiol), je(skoraj) konec afere

BSE, TeorijaVideo,

E. Coli v zelenjavi.

Dioksin, tekst,

Ptičja gripa, novica       (DSNB)

Prašičja gripa

Na kmetijskem ministerstvu, svetovalni službi in še kje ševedno velja sovraštvo do kmetov ki izvera iz nerazumevanja in prejšnjega režima (kulaki, neodvisnost od partije)

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja