dr. Jože Hladnik

Slovenija 20let -negativa

Nočem biti mračnjak ampak, prav neverjetno je, da jim je v Sloveniji uspelo zdaj… skoraj vse.

Kdo so to ONI, storilci. Ne gre za homogeno skupino. Za vsako področje so posamezni interesenti. Še najbolj skupno jim je, da delujejo le iz svoje koristi, takše ali drugačne in jim je Slovenija kot nacija in država, sedma briga.

Oni in strici iz ozadja, Omrežja moči, Tudi: tranzicijska levica udbomafija,… Kdo so in kaj počnejo.  Pahorja je strah,1,(tudi 2007.1.2.3.   Boter.1,redko neposredn.

 

 

In kaj je zdaj…?

  • Če začnemo kar s politiko. Iz politike jim je uspelo odgnati vse poštene ljudi, t.j. tiste, ki imajo v interesu tudi skupno dobro. Ljudstvo so uspeli prepričati da so vsi isti, in da bodo “novi” samo več kradli od začetka. Tako so razširili apatičnost/nezainteresiranost, ki mejita že kar na obup. To je strup za demokracijo, ki omogoča diktaturo strahu.
  • Sodstvo. Sistem je prešel iz sodstva v službi režima (kjer zastopa oblast) v povsem amerikanizerano sodstvo (ki ga vodi denar). Normalen človek ne želi imeti z sodiščem nobenega opravka, če je le možno, saj zahteva veliko časa in denarja. Državno tožilstvo preganja manjše ribe in velike le nesistematično in za teater, saj je del sistema.
  • Državni aparat. Posodobljenja gre zelo počasi. Mnogi birokrati se še vedno počutijo dolžne “zatirati neposlušno ljutstvo”, namesto da bi se zavedali, da so oni tam za ljudi. Mnogo stvari poteka neprofesionalno, po poznanstvih, v zasebno korist, ja korupcija. Predvsem pa je nesorazmerno veliko birokratov in birokracije.  Po drugi strani je prav bizarno kako so med ljudstvo razširili nespoštovanje in norčevanje iz lastne države in inštitucij.
  • Izobraževanje. Princip zagotoviti vsakomur kakovostno izobraževanje peša na obeh koncih. Zaradi pomakanja denarja je izobraževanje socialno šibkejšim vedno bolj nedostopno. Kakovost pa zaradi množičnosti in načina financiranja strmo pada. Tako kot v državnem aparatu je tudi tu velik problem dediščine socializma.
  • Sociala. Na vseh področjih se krčijo pravice, počasi in z “razlogom”. Vendar kdor to javno pove oz. celo ponudi rešitev, ki bi to hitreje in dolgoročneje rešila, je označen za “izdajalca”. Ljudstvo je potrebno oberati in jim metati pesek v oči.
  • Narodna samopodoba. V Jugoslaviji so bili Slovenci sistematsko zatirani. V ta namen so jim služili cankarjevi hlapci in “bratstvo in enotnost”. Ta propaganda se je dobro prenesla tudi v sodobne Slovenkse medije, saj vemo da so bili novinarji “moralno in politično neoporečni”. Vsako odstopanje od njihovih norm je označen za skrajništvo/klastrofobijo/zaostalost/….
  • Novinarstvo. Vsi …izmi, so vedeli za moč in pomen propagande. Pravtako se tega zaveda jo vsi ONI. Vsaka ideja je sistematično podprta z medijskimi objavami.
  • Normalno<=>nenormalno. O morali se ne sme govoriti, o etiki se lahko, čeprav je to isto. Manjšinska nagnjenja terorizerajo apatično večino. Stari na krščanstvu bazirajoči sistem vrednost je povsem porušen, novega pa ni. Ljudje so zmedeni, kar se kaže v depresijah in samomorih.

Tle je le na splošno, bo pa nadaljevano. Tudi po vaših odzivih

 

3 thoughts on “Slovenija 20let -negativa

  1. Pingback: Slovenska politika | Dr. Jože Hladnik – blog

  2. Pingback: Slovenija 2012 | Dr. Jože Hladnik – blog

  3. Pingback: Proti Družinskemu zakoniku 4. | Dr. Jože Hladnik – blog

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja